Segítség a babakocsi vásárláshoz

Az anyuka és a baba életében elmaradhatatlan kellék minden más mellett a babakocsi is, hiszen ez lesz a kicsi közlekedési eszköze a későbbiekben. Ezen eszköz beszerzése nehéz feladat lehet az újdonsült szülők számára. Ezért érdemes a vásárlást megelőzően is tájékozódni, hogy könnyebben megtalálhassuk a számunkra legmegfelelőbb darabot. Ebben nyújt segítséget jelenlegi cikkünk is.

Először is ajánlott a figyelembe vétele néhány fő szempontnak, mint például az életmód, a lakóhely, a környezet, és a két legfontosabb: az autó csomagtartójának, panelek esetén a lift szélességének a mérete. A kerekek szempontjából kisebb, nagyobb méretű, 3 vagy 4, felfújható vagy tömör, rögzített, bolygósítható kerekű, babakocsival találkozhatunk. Bolygósítható keréknek nevezünk minden olyan kereket, amely képes megfordulni a saját tengelye körül, egyszerűbbé téve az irányváltást, kanyarodást.

A 3 kerekűek manapság elég divatos és praktikus darabnak számítanak az anyukák körében az egyszerűbb kezelhetőségnek köszönhetően. A nagyobb, felfújható vagy tömör 4 kerekűek pedig magas fokú stabilitást biztosítanak, strapabíróak, tompítják a rázkódás érzetét, miközben a gyerek a kocsiban van. A legtöbb babakocsi szerencsére összecsukható általában esernyő vagy lap alakúra. Viszont nem mindegy, hogy így is mekkora helyet tölt ki. Tehát mindenképp mérjük le a csomagtartónk nagyságát! A panelben lakó kismamáknak fontos, hogy ne legyen nehéz a kocsi lépcsőzés esetén, a hátsó fogazattal ellátott nagyobb kerekek emelésmentessé tehetik a mindennapokat. Aki rendszeresen fut, a baba mellett is szeretné folytatni ezt az aktivitást, annak a 3 kerekű, speciálisabb, rugalmasabb, könnyen tolható babakocsit ajánlunk. Városi környezetben, illetve vásárláshoz a kisebb, keskenyebb, gördülékenyebb, fordulékonyabb modelljeinket ajánlunk. Vidékies környezethez a nagyobb, szélesebb, felfújható kerekű babakocsikat érdemes beszerezni, hiszen minél nagyobb a kerék annál kevésbé zötyög majd a kis jármű az egyenletlen utakon.

Amikor bemegyünk egy bababoltba elsőre minden babakocsit egyformának láthatunk szerkezet szerint, de ez nem így van. Különböző kategóriákba sorolhatjuk őket.Például az újszülötteknek 6 hónapos korig (attól függ mikortól tud ülni magától a kicsi) csakis teljesen vízszintig dönthető kocsit lehet használni, vagy a multifunkciós kocsi vázhoz járó mózesrészt alkalmazva tolhatjuk, ezáltal nem sérül a fejlődésben levő csecsemő gerince. Ráadásul a mózeskosár alakú rész télen védi a babát a kellemetlen hidegtől. A multifunkciós, más néven a travel system babakocsi szett magába foglalja a vázat, a mózes részt, a hordozót, a sport részt és kivételes esetekben egy pelenkázó táskát is. Egyértelműen ennek a szettnek magasabb az ára is, de kifizetődő is lehet, ha nem akarunk mindent külön megvenni, emellett hosszú évekig szolgálhatja majd a családot.

Megnézem a multifunkciós babakocsikat

A kétfunkciós babakocsik több fokozatban, majdnem vízszintesig is dönthetőek (marad bennük egy kis hajlásszög), váltókaros funkcióval is rendelkezhetnek. A váltókar lehetővé teszi, hogy a menetirányt egyszerűen a kar áthúzásával, a gyerek és az ülőrész kivétele nélkül megváltoztathassuk. Ez a kategória általában 5 pontos biztonsági övvel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy mindkét oldalt rögzít a váll fölött és alatt, illetve középen a két láb között. Továbbá a bolygósítható, fékezhető kerekek a jellemzőek.

Megnézem a kétfunkciós babakocsikat

A sport babakocsik általánosan 6 hónapos kortól használatosak, amikor a pici már önállóan tud ülni. Legalább két fokozatban dönthető, 3 vagy 5 pontos biztonsági övvel rendelkezik, kerekei bolygósíthatóak, a hátsók fékezhetőek, esernyőre zárható. A testvérkocsik praktikus megoldást nyújthatnak azon testvérek számára, amelyek közt nem nagy a korkülönbség. Hasonlóak, mint az ikerkocsik, csak itt nem egymás mellett vagy egymással szemben, hanem az estek többségében egymás mögött ül a két gyerek. 

Megnézem a sportbabakocsikat

Mindezek mellett minden babakocsinak lehetnek különböző tartozékai, mint például: pelenkázó táska, napfénytető, napernyő, levehető kapaszkodókar, bevásárló háló, szatyorakasztó, kivehető textil mózes, lábzsák, esővédő, pohártartó, testvérfellépő, rovarvédő háló a szúnyogok és darazsak ellen. Ezek típustól függően benne lehetnek az árban, vagy külön megvásárolhatóak. Kiegészítő funkció lehet az állítható toló kar is, amellyel a fogás magasságát állíthatjuk tetszés és magasság szerint, így az apuka számára is kényelmes fogást biztosít. 

Azoknak a pároknak, amelyek több gyereket terveznek érdemes fontolóra venni, hogy olyan termékeket válasszanak, amelyek minőségiek, nem nemhez kötöttek (például színválasztás esetén) ezáltal elkerülve a további esetleges kiadásokat. Az anyukák szemszögéből fontos szempont lehet a tisztíthatóság is. Szerencsére az esetek többségében a legtöbb babakocsinak levehető, mosható huzata van, amelyeket kisebb szennyeződések esetén egy nedves ruhával nagyon egyszerűen meg lehet tisztogatni.

Tehát nem árt vásárlás előtt tisztában lenni a választási lehetőségeinkkel. Természetesen a választás előtt kollegáink bemutatják a kívánt termékeket, és használatukat, részletes ismertetőt tartanak, tanácsokkal látnak el, segítőkészen állnak az Ti és babátok szolgálatára! Az általunk nyújtott lehetőségeinkért nézelődjetek online a Hordozás, Babakocsi kategóriáinkon belül.

Elrejt