Cikkek >

5+1 Hasznos ajándékötlet babalátogatóba

Egy kisbaba születése mindig, minden családban hatalmas izgatottsággal és örömmel jár. A család többi tagja pedig alig várja az első adandó alkalmat a meglátogatására.  Azt viszont, hogy pontosan mire van szüksége egy újszülöttnek és családjának elgondolkodtató kérdés lehet babalátogatás előtt. Hogy mik azok a dolgok, amik biztosan hasznosak lehetnek mind a baba mind pedig az anya számára, nem pedig porfogóként funkcionálnak, azokat a következő tippek során elolvashatod. 

 

Kattintásra eredeti méretben jelenik meg.

1. tipp: Az általunk ajánlott első hasznos és legkézenfekvőbb ajándék a pelenka, hiszen abból sosem elég. Az újszülött kisbaba nagyszámú pelenkát használ el, rengeteg fogy belőle nap, mint nap, így ezzel az ajándékötlettel nem lőhetsz mellé. Mivel elég drágák a pelenkacsomagok, így nagyban segítheted a szülőket is, hiszen, így ők is spórolni tudnak. Ha elég kreatívnak érzed magad, akár nagyszerű pelenkatortát is készíthetsz, amely egy igazán kedves ajándékötlet lehet az újszülött babának és szüleinek. Hasonlóan praktikus meglepetés lehet a textil pelenka is, amely szintúgy nagy segítség a friss szülők számára. Választhatunk puha anyagból egyszerű, fehér változatot is, illetve színes, mintás verziót. Ha már a pelenkázásnál tartunk, megemlítendő a szagelzáró pelenkatartó vödör, amely mellett sok szülő is voksol. Ajánlott mellé minél több utántöltőt venni ajándékba, hiszen a kezdeti időszakban hamar megtelik a szeméttartó. 

2. tipp:  A következő ajándéktippünk a különféle ajándékutalványok baba üzletekbe, drogériákba, amely inkább a szülőknek szól. Ez egy igen hasznavehető és gyors segítség lehet, amelyet bármikor le tudnak vásárolni a szülők. Ez akkor lehet igazán célszerű ajándék, ha pontosan nem tudjuk mire van szüksége az újszülött gyermek családjának, vagy ha szűkös a babalátogatásra való ajándékvétel időkerete. Ezzel az ajándékkal garantált a segítség!

3. tipp: Kedves és örök élmény lehet a család számára egy újszülött, babafotózás, amelyet előre ki tudunk fizetni a kiválasztott fotósnál. Maradandó ajándék, amely megörökíti az imádnivaló újszülöttet és akár családját is. 

Kattintásra eredeti méretben jelenik meg.

4. tipp: Klasszikus de garantáltan kedves ajándék lehet a babának bármiféle játék. Ez nélkülözhetetlen és sosem elég belőlük. Érdemes figyelembe venni a baba korát, és ahhoz illően vásárolni a játékokat. Kezdetben a figyelemfelkeltő formák és a színes változatok fognak tetszeni a babának, majd később szóba jöhetnek a rágókák, szundikendők és csörgők. 

5. tipp: Csak, hogy az örömapát se hagyjuk ki, kedves ajándék lehet számára egy kézműves sör vagy egy üveg finom bor, amelyet megbonthat mihelyst éjszakánként elalszik a csöppség. Ez az ajándékötlet persze nem a babához kapcsolódik, de sokszor a szülők számára nagy feltöltődést jelenthet, ha esténként a baba elalvását követően egymásra tudnak fókuszálni egy pohár bor mellett. 

5+1 tipp: A tárgyi ajándékok mellett kellemes gesztust jelenthet a szülőknek, ha néha megkérdezed mire van szükségük, miben segíthetsz nekik. Jól eshet az anyukának, ha néha elkíséred babát sétáltatni, ezzel izgalmasabbá téve a napi rutint, vagy ha a baba elalvását követően átmész a szülőkhöz egy tartalmas és bensőséges beszélgetésre. Meglepetésként besegíthetsz a házon belüli vagy házon körüli dolgokban, amelyek rendszerint elhanyagolva vannak a baba születését követően. Ezeken felül a sütés-főzést megkönnyítve a szülők számára meglepetésként rendelhetsz ételt házukhoz vagy akár főzhetsz és süthetsz is nekik. 

 

 Képek: freepik.com

Kategóriák
Információk
Kosár
Profilom
Elrejt