Cikkek >

A baba táplálásához szükséges eszközök


A baba megérkeztével elérkezik a táplálás ideje is, amely a kicsi növekedésével arányosan fokozatosan fejlődik. Ugyanis kezdetben 6 hónapos korig anyatejet vagy tápszert adunk, később viszont már következik az egyre szilárdabb ételek bevezetése az étrendbe. Nekünk értékesítőknek az a feladatunk, hogy az ehhez szükséges eszközöket biztosítsuk a születéstől kezdve egészen az önállóság időszakáig. Így összegyűjtöttük a fontosabbnak vélt cikkeket, amelyek segítenek majd nektek a kicsi etetésében. Ezekről az alábbiakban olvashattok. :)


Először a születés első napjától kezdve használatos termékekről olvashattok, amelyek az anyatejes, tápszeres etetéshez lesznek majd szükségesek. Ide soroltuk még a különböző cumikat és tartozékaikat, valamint az ezek tisztításához szükséges eszközöket is.


•    1 db cumisüveg 125 ml:
Kezdetben a kicsik sokszor keveset esznek, így a kisebb kiszerelésű üvegecske tökéletesen megfelel az anyatej, tápszer tárolásához, adagoláshoz. A szoptatásról való leszoktatáshoz is fokozatosan alkalmazható.
•    2 db cumisüveg 250 ml (teás, tejes):
Anyatejes/tápszeres vagy teás használatra lettek kifejlesztve, ezzel is megkönnyítve a baba etetését. Akkor alkalmazható, amikor a baba már nagyobb és ezzel egyenesen arányosan nagyobb a táplálék beviteli szükséglete is.
•    etető cumi (teás, tejes):
Az etető cumik nagy választékával lehet találkozni az üzletekben. Találhatunk sima szilikonos üvegre rögzíthető BPA mentes, különböző cseppméretű (1-2-3) cumikat, amelyeket a lyuk méretének megfelelően használhatunk újszülött kortól kezdve egészen a szilárdabb ételhez való szoktatáshoz is.   Van viszont olyan típus is, amely úgy néz ki, mint egy játszó cumi, aminek a tárolójába táplálékot rakva a kicsi tudja majd magának adagolni.
•    cumisüveg melegítő:
Lehetővé teszi, hogy a gyerek étele/itala ne hűljön ki, akár az éjszaka folyamán se. Csak egy kis víz/fertőtlenítő folyadék alkalmazásával sterilizál és melegít egyaránt. Egyes darabok használhatóak otthon (vezetékkel) és autóban (elektromos gyújtó vezetékkel) is.
•    cumisüveg melegen tartó:
Használata során tovább tarthatjuk melegen a gyerek italát, a benne lévő szigetelő technológiának köszönhetően. Nagyon praktikus megoldást jelent főleg utazások, hosszú séták során.
•    cumisüvegmosó kefe:
Sokszor gondot okozhat a mosogatás során a hosszú, vékony cumisüveg tisztítása. A könnyű tisztíthatóság érdekében mindenképp érdemes egy, akár több kefét is beszerezni (hogy a későbbiekben cserélni lehessen). A kefék sörtéi az üveg alakjához igazodnak, ezáltal a lehető leghatékonyabbá teszik az anyuka számára az üveg elmosását. Hosszú vékony nyelének köszönhetően pedig biztosak lehetünk benne, hogy az üveg alján nem marad lepedék.
•    fertőtlenítő tabletta/folyadék:
A cumik, cumisüvegek és egyéb tartozékok magas fokú tisztításához ajánlottak. A babáknak még gyenge az immunrendszere, ezért szükséges nekik gyakran fertőtleníteni azokat a dolgokat, amelyeket nap mint nap használnak és befalnak.
•    játszó cumi:
Konkrétan a picik az első éveik minden napját ezzel a kis tárggyal töltik. Általában rövid idő alatt nagy személyes kedvenccé válik, mivel nyugtatja és leköti a gyereket. Nem árt legalább 2-3 darabot beszerezni, mert könnyen elkallódhatnak.
•    cumi tartó doboz:
A cumi megfelelő tárolására szolgál. Mivel a kisdoboz zárható, így sterilen is tarthatjuk a benne levő cumit, a következő használatig. Érdemes a cumik számával megegyező mennyiséget beszerezni, bár ma már találhatunk olyan cumikat, amelyekhez eleve jár.
•    cumi lánc:
A cumi praktikus kiegészítőjeként szolgál. Általa a kis eszközt a baba ruhájához lehet rögzíteni, így szükség esetén mindig rendelkezésre áll. Emellett segít a szennyeződések megelőzésében, és csökkenti az elvesztés esélyét is.
•     bébi pohár:
Előbb vagy utóbb a pohárból való ivásnak is eljön az ideje. A szoktatás időszakára ajánlott egy törésmentes, strapabíró, esetleg csőrős, füles itatópohár. Ezek a tulajdonságok biztosítják azt, hogy a baba ne sérüljön meg a használat során. Emellett találhatóak olyan darabok is, amelyek csak szívás esetén kezdenek el szivárogni ezzel megelőzve, hogy a gyerek kiöntse a tartalmát, és a vízben pancsoljon.
•    1-1 db műanyag mély- és lapostányér:
Ahogy telik az idő, a családi asztal mellől nem hiányozhat a kicsi tányérja sem. Természetesen érdemes töretlen anyagú darabokat beszerezni, hiszen a gyerekek előszeretettel dobálják, csapkodják a dolgokat.
•    1-2 db bébi kanál/ mini evőeszköz készlet:
Természetesen, ahogy a felnőtteknek, úgy a piciknek is lehet saját evőeszközük is. Az ő esetükben ajánlott a lekerekített végű, műanyagos, leginkább szilikonos darabok beszerzése. Így elkerülhetjük, hogy a baba ínye sérülést szenvedjen. Kaphatóak mini fém evőeszköz készletek is, de azok leginkább 3 éves kortól ajánlottak, amikor a pici már önállóbb.
•    2-3 db előke (frottír, PVC):
A kezdetekben, amikor a gyerekek csak ízlelgetik az új ízeket gyakran előfordul, hogy kiköpik. Emellett pedig nagyon szeretnek maszatolni is. Ezért hasznos, ha beszerzünk egy pár előkét, amelyek felfogják az ételmaradékokat.
•    1 doboz ánizsos- köményes tea
Pici korban gyakran előfordulhat, hogy fáj a gyerek hasa, mivel az emésztésük még nem olyan fejlett, mint a felnőtteké. A hasfájás előfordulhat még beszorult levegő vagy nehezen emészthető tápszer miatt. A szoptatás ideje alatt az anyuka táplálkozása is befolyásolja a baba táplálék bevitelét és emésztését. Ez a granulátum alapú, vízpótló tea a has fájdalom enyhítésében, a berekedt szél kihajtásában segít a babának. Fő előnye, hogy nem tartalmaz semmilyen mesterséges adalékot. Finom illetve glutén- és tejszármazék mentes is egyaránt.

Ezek lennének tehát a kicsi táplálásához szükségesnek vélt, fontosabb eszközök, amelyeket beszerezve egyszerűen elláthatjátok, táplálhatjátok és nevelhetitek gyermeketeket az önálló étkezésre.

Jó étvágyat és szép pillanatokat kívánunk!

A Babavilág csapata :)

Kattintásra eredeti méretben jelenik meg.

Kategóriák
Információk
Kosár
Profilom
Elrejt