Cikkek >

A babamasszázs 4+1 jótékony hatása

A babamasszázs idővonala nagyon hosszúra nyúlik a múltban. Ma már a világ minden táján alkalmazzák, melynek a hagyománya Indiából származik. Eredményeit számos kutatás támasztja alá. A rengeteg jótékony hatásai közül cikkünkben kiemeltünk néhányat. 

 

Kattintásra eredeti méretben jelenik meg.

 

1. Támogatja szülő és a gyermek között kialakuló szoros kapcsolatot 

Szülőként fontos, hogy a gyermekünkkel szoros kapcsolatot ápoljunk. Ezt a kapcsolatotcsecsemőkorban tudjuk a leghatékonyabban megalapozni. A babamasszázs segít abban, hogy a gyermek megismerje  az érintés okozta örömöket. Megadjuk neki, azt a nyugalmi helyezet, ahol ellazulhat és biztonságban érezheti magát. Ezt az érzést, amit az érintés kölcsönöz, magával viszi az egész életén át és felnőttkorban is egy szorosabb, bensőségesebb kapcsolatot eredményez a szülőkkel.  

2. Feszültségoldó hatással bír

Akkor tud a leghatékonyabb lenni a babamasszázs, ha mi is ennek megfelelő állapotban vagyunk, nem vagyunk feszültek vagy türelmetlenek. Abban az esetben ha ezt tudjuk biztosítani, a babákra is átterjed a nyugalmunk és a békénk, ami hozzájárul a baba önmegnyugató képességének fejlődéséhez. A finom mozdulatokkal történő simogatásnak és masszírozásnak jótékony hatása van az idegrenszerre, és a csecsemő lekiállapotára, melyet több kutatással is alátámasztottak.  

3. Stimulálja a bőrt, izmokat, légző-, keringési-, és emésztőrendszert

A babamasszázs segít összehangolódni az összes érzékszervnek. Nem csak a bőr elleállóképességét segíti elő, hanem az izmokat is stimulálja. Ezek a simogató mozdulatok erősítik,a gyermek izomzatát, mely a későbbi időszakokban megkönnyebbítheti a gyermek mozgásfejlődését. A keringési rendszerre is jótékony hatással vannak ezek a mozdulatok. Illetve a puffadással és hasfájással küzdő babáknak is segít. 

 

Kattintásra eredeti méretben jelenik meg.

 

4. Hozzájárul a jó minőségű alváshoz 

A babamasszázs támogatja a baba kiengyensúlyozott lelkiállapotát. Fontos egy gyerek esetében, hogy a szokásokat és rendszereket kialakítsuk. Ehhez a babamasszázs bevezetése, egy alvás előtti rituálévá válhat, mely segít, hogy megfelelő nyugalmi állapotba kerüljön. 

+1 nem csak a babának, hanem a szülők is részesülnek a jótékony hatásaiból

A masszázs a szülőkben erősíti a tudatosság és rendszeresség kialakulását. Segít megérteni és megismerni az újszülött jelzéseit. Ez kialakulhat egy közös békés rutinná, mely erősíti a babák egészséges kötődését.

 

Kattintásra eredeti méretben jelenik meg.
 

 

Áruházunkban vendégelőadóink feldolgozzák ezt a témakört, és bővebb információkkal tudnak szolgálni azoknak, akiknek a cikkünk felkeltette az érdeklődését. Eseményeinkről részletes tájékoztatót a facebook oldalunkon találnak. 

Képek forrása: www.freepik.com

Kategóriák
Információk
Kosár
Profilom
Elrejt