Cikkek >

Hogyan készülj fel az őszre?

Lassan búcsút kell mondanunk a nyári hőségnek és a vízparton töltött hétvégéknek. A színes falevelek megjelenése jelzi, hogy az ősz megérkezett és vele együtt a változékony  időjárás. A következőkben olyan tippeket osztunk meg, amelyek megkönnyíthetik a szülők számára a gyerekek felkészítését az őszi hónapokra.

Kattintásra eredeti méretben jelenik meg.

Öltözködés

A gyerekek esetén nem egyszerű megmondani, hogy éppen melegük van-e vagy éppen fáznak. Erre egy egyszerű megoldás, hogy ha kézzel a csöppségek tarkóján vagy nyakán ellenőrizzük a hőmérsékletüket. Ilyenkor még sokszor nem szükséges vastag pulóvert adni a gyerkőcökre, hiszen reggel ugyan hűvös van, de a délutáni melegben úgyis le kell venni róluk. Részesítsünk előnybe egy rövid vagy hosszú ujjú pólót és egy vékonyabb pulcsit. Jobb két vékony réteg, mint egy túl vastag. Jól jön ilyenkor egy-egy vastagabb zokni is, hiszen előfordul, hogy az esős időben a kiscipők beáznak és ilyenkor jó ha van nálunk melegebb váltó zokni. 

Elő a takarókkal

A megfelelő típusú takaró kiválasztása fontos, hogy a baba ne melegedjen túl, de ne is fázzon meg.  Jó megoldás lehet ilyenkor az alvózsák használata is, amely melegen tartja a gyereket és megakadályozza, hogy a forgolódás közben azt lerúgja magáról.

A játék a megoldás

Amíg tavasszal és nyáron nem jelent problémát sétálni menni vagy éppen a fűben játszani, addig ősszel már kevesebb lehetőség van a szabadban lenni. Ebben az időszakban jól jön mindenféle játék, amivel akkor is le tudod foglalni a gyerkőcöket, ha a rossz idő miatt nem tudnak a szabadban futkározni.

Előzzük meg a betegségeket

Babák esetén győződjünk meg arról, hogy a kis orruk mindig tiszta és szabadon tudnak lélegezni. A kicsik orrának tisztítására használhatunk orrszívó készüléket. Ilyenkor is fontos, hogy minden nap szellőztessük a gyerekek szobáját. Az őszi  időszakban kiemelten figyeljünk oda a megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitelre! Ehhez részesítsük előnyben a szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, vagy az azokból készült bébi ételeket.

Kategóriák
Információk
Kosár
Profilom
Elrejt