Cikkek >

Hogyan mentsd meg a párkapcsolatod a baba születése után?

Egy baba születése mindig csodálatos, és a legszebb érzés, hogy a karjaidban tarthatod a gyermeked. Ennek ellenére, a gyereknevelés sajnos sokszor több problémát is vonz. Ezeket a problémákat meg kell tanulni higgadtan kezelni és megbeszélni. Tudni kell azt, hogy nem egymás ellen vagytok, hanem együtt a probléma megoldása érdekében. A következő cikkünkben felsorolunk pár probléma forrást, ami a leggyakrabban előfordul a gyerekvállalás után a párok életében.

 

Kattintásra eredeti méretben jelenik meg.

Nevelési elképzelések, stílusok eltérése

Gyakran előfordul, hogy az egyik szülő a szigorúbb, rendszerhez kötött míg a másik lazább nevelési stílust alkalmaz. Ekkor felüti a fejét az a probléma, hogy míg az egyik fél például megtanítja a gyereknek azt, hogy nem szabad az étellel játszani, a másik fél pedig hagyja neki. Ez felébreszthet egy olyan érzést, hogy nem tartja tiszteletben a döntését. Megoldás lehet erre a problémára az, hogy már a gyerek születése előtt leülni és megbeszélni azt, hogy ki milyen módon gondolja a gyerek nevelését, és komprumisszumokat kötni. Így vélhetőleg kevesebb olyan probléma lesz ami feszültséget okozhatna. 

 

Házimunka megosztásának hiánya 

A legtöbb háztartásban a nők végeznek több házimunkát, ami a gyerek születése után megduplázódik. Ekkor nagyon nehéz dolga van, ha egy újszülött gyermek mellett még a házimunka is a nyakába szakad. Ekkor fontos, hogy az apuka is besegítsen a teendőkbe. Itt is a kommunikáción van a hangsúly, illetve a tervezésen. Ha megbeszélitek előre, hogy kinek mi a feladata, akkor nem áll fent az a probléma hogy a másikra vártok a megoldásért. 

Kattintásra eredeti méretben jelenik meg.

Nem töltötök el közösen a pároddal minőségi időt

Természetesen a közösen eltöltött idő sem elhanyagolandó. Attól, hogy egy kibaba született és már nem csak ketten vagytok, fontos hogy megadjátok egymásnak is a törődést és a figyelmet. Semmiképp se szűnjön meg a kapcsolatotokban a meghittség és az intimitás, mert ezek elengedhetetlenek egy egészséges párkapcsolat működéséhez. Tervezzetek heti egy délutánt, amikor közösen eltudtok tölteni egy kis időt a baba nélkül.

 

Én idő háttérbe szorítása

A lelki béke elengedhetetlen a gyermekneveléshez. Ha te feszült vagy, azt a baba is megérzi és ő is feszültebb lesz. Ezért kell egy kiegyensúlyozott rutint kialakítani, ami tartható mindkét fél számára. Szükségetek van arra, hogy azt csináljátok amit szerettek. Ha olvasni szeretsz, legyen egy időszak amikor zavartalanul tudsz olvasni. Ha a párod futni szeret, legyen lehetősége rá. 

  

Kattintásra eredeti méretben jelenik meg.

Pénzügyek 

A gyerekvállalás után hirtelen rengeteg költség üti fel a fejét. Be kell rendezni a babaszobát, meg kell vásárolni minden  kelléket amely a baba születésének idejére rendelkezésre kell álljon. Ha nincs tapasztalat ebben, vagy nincs egy ismerős aki most szült, nehéz minden szükséges eszközt beszerezni, és felesleges dolgok is bekerülhetnek a kosárba. Fontos a szülés előtt megfelelő platformokról tájékozódni, így el lehet kerülni a felesleges költekezést, ezzel pedig sokat lehet spórolni. Ehhez tudjuk ajánlani a kelengyebemutatóinkat, illetve az oldalon megtalálható listát, ami segít abban, hogy mindent betudjatok szerezni. 

A kelengyebemutatóink részleteit és időpontjait a facebook oldalunkon az események között találjátok.

Összefoglalva a legfontosabb hogy kommunikáljatok egymással és megoldást keressetek a problémákra. Hasznos az, ha a gyerekvállalás előtt leültök megbeszélni az elképzeléseket, ez több vitát megelőzhet a baba megszületése után. 

Képek forrása: www.freepik.com

 

Kategóriák
Információk
Kosár
Profilom
Elrejt