Cikkek >

Hogyan öltöztessük a gyerkőcöt a nyári hőségben?

Egy baba öltöztetése, az aggódó szülők folyamatos témája, bonyolult feladatnak hangozhat, hiszen nem tudják, vajon gyermekük is úgyanúgy érzékeli a hőmérsékletet, mint ők? A nyári forróságban azonban fokozottan ügyelni kell arra, hogy megfelelő ruhadarabokat adjunk gyermekünkre. A következőekben megtudhatod hogyan is érdemes pontosan öltöztetni a nyári kánikulában a gyerkőcöt.

 

Kattintásra eredeti méretben jelenik meg.

Sok szülő hajlamos túlöltöztetni gyermekét a nyári hőségben, azonban ebben az időszakban a kulcsfontos tényező a ruházat anyaga. Ajánlott ilyenkor lenvászon vagy pamut anyagú ruhák használata. A nagy hőségben elég egy lengébb, természetes anyagokból készült, vékony, jól szellőző, jó anyagú bodyt, rövidnadrágot vagy ruhácskát a babára adni. Alapjáraton is fontos szerepe van ilyenkor a bőr védelmének, de pici babák esetében fokozottan ügyelni kell az erős napsugárzásra. Az UV sugárzásban szinte kötelező a magas faktorú fényvédő használata, hogy mindig védve legyen a káros sugarak ellen. Sétálás során például ajánlott a hőség ellenére is egy vékony kalap, sapka használata vagy egy babakocsira csatolható napernyő beszerzése. Azt már mondanunk sem kell, hogy a sétáltatást ne a nyári időszak legforróbb óráiban tegyük meg, azaz délelőtt 11 és délután 15 óra között, hanem értelemszerűen vagy reggel vagy pedig a késő délutáni, esti órákban, amikor a hőmérséklet már valamennyivel lejjebb hűlt.

Kattintásra eredeti méretben jelenik meg.

A strandidőre megfelelő egy egyszerű vagy akár mintás, élénk színű, különleges fazonú, formájú gyerekfürdőruha, amelyben kényelmesen játszadozhat a baba a parton és a vízben egyaránt. A legfontosabb, hogy olyan strandruhát adjunk rá, ami komfortos és kényelmes számára. Ha még pelenkás korban van a baba, a legmegfelelő választás az úszópelenka használata lehet. 

 

Kattintásra eredeti méretben jelenik meg.

Abban az esetben ha a babát hidegebb helyre visszük, például légkondicionált szobába, helyiségbe, mindenképp adjunk rá valamilyen plusz réteget, kisebb takarót, nadrágot, hiszen könnyen megbetegedhet a hűvös klímában a hirtelen hőmérsékletváltozás okán. 

 

Ezeket a tippeket betartva többé nem számít majd aggodalomnak a gyerek nyári öltöztetése.

 

Képek: freepik.com

Kategóriák
Információk
Kosár
Profilom
Elrejt