Cikkek >

Hogyan válasszak babahordozót?

 

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különféle testre erősíthető babahordozók és hordozókendők. Ez főként a praktikusságuknak köszönhető, hiszen legyen bármilyen az életmódod, biztos neked is volt olyan pillanat az életedben, amikor anyaként egyszerre száz dolgot kellett csinálnod, de nem volt szabad kezed. Erre nyújtanak tökéletes megoldást a testre erősíthető babahordozók.

A kenguruk és hordozókendők használatakor nagyon fontos ellenőrizni, hogy megfelelnek-e a biztonsági elvárásoknak. Fontos, hogy a gyerekek életkorának, valamint súlyának megfelelő hordozót válasszunk. Mindegyik hordozóra típusra igaz az, hogy elég szorosnak kell lennie ahhoz, hogy megfelelően körbeöleljék a babát. Ha nem elég erős anyagból készült a hordozó, a csecsemő lecsúszhat a hordozóban, ami akadályozhatja a légzést és nem biztosít megfelelő tartást a gyermek hátának. A csecsemőnek úgy kell elhelyezkednie a hordozóban, hogy az álla sose legyen a mellkasához nyomva, hiszen ez korlátozhatja a szabad légzésben. A hordozóban a hevedereknek stabilan, de kényelmesen a hordozó személyhez kell erősíteni a babát, mindezt úgy, hogy a hátuk természetes helyzetben maradjon.

 

Kattintásra eredeti méretben jelenik meg.

 

Milyen előnyei vannak a babahordozásnak? 

1. Fejlődés segítése

Amikor egy csecsemő az anyjához kapcsolt hevederben helyezkedik el, akkor összhangban kerül az édesanya légzési ritmusával, a szívverésével és az anya által végzett mozgásokkal. Ez a stimuláció segíti a babát a saját fizikai reakcióinak szabályozásában és egyensúlyérzékelés fejlesztésében.

2. Kevesebb sírás

A legtöbb apróság nagyon igényli az anya közelségét, hisz ilyenkor érzi magát teljes biztonságban. A hordozóknak köszönhetően a babák érzik az anya közelségét és melegségét, így sok esetben nyugodtabbak lesznek, mintha babakocsiba helyeznénk őket.

3. Egészséges testmozgás az anyának

Gyakran kihívást jelent az új anyák számára az, hogy időt találjanak a testmozgáshoz. Amikor az édesanya a nap nagy részében magával hordozza a babáját, azzal az ő erőnléte is javulni fog. Egy hosszú séta a hordozóban jó megoldás lehet a fáradt, de túlzottan stimulált gyermek elaltatására is.

4. Gazdaságos

A testre erősíthető hordozók kétség kívül sokkal kevesebbe kerülnek, mint a babakocsik, valamint egyéb hordozók. Ezek olyan termékek, amelyek sok évig a szülők hasznára válhatnak. A hordozókendők környezetvédelmi szempontból is jó megoldást jelentenek, hiszen ezek természetes eredetű, 100% pamutból  készülnek.

 

Ha Te is éppen hordozó vásárlás előtt állsz, akkor a fenti pontokat szem előtt tartva biztosan sikerül majd megtalálni a Neked és a Babádnak legmegfelelőbb hordozót, amely a letisztult mintázatának és strapabíró anyagának köszönhetően akár évekig szolgálhatja mindkettőtök boldogságát.

 

Kategóriák
Információk
Kosár
Profilom
Elrejt