Cikkek >

Hogyan válasszak babakocsit?

Az anyuka és a baba életében elmaradhatatlan kellék minden más mellett a babakocsi is, hiszen ez lesz a kicsi közlekedési eszköze a későbbiekben. A babakocsi választása és beszerzése nehéz feladat lehet az újdonsült szülők számára. Ezért érdemes a vásárlást megelőzően is tájékozódni, hogy könnyebben megtalálhassuk a számunkra legmegfelelőbb darabot. Ebben nyújt segítséget jelenlegi cikkünk is.

Kattintásra eredeti méretben jelenik meg.

Először is ajánlott a figyelembe vétele néhány fő szempontnak, mint például az életmód, a lakóhely, a környezet, és a két legfontosabb: az autó csomagtartójának, panelek esetén a lift szélességének a mérete. A kerekek szempontjából kisebb, nagyobb méretű, 3 vagy 4, felfújható vagy tömör, rögzített, bolygósítható kerekű, babakocsival találkozhatunk. Bolygósítható keréknek nevezünk minden olyan kereket, amely képes megfordulni a saját tengelye körül, egyszerűbbé téve az irányváltást, kanyarodást.

A 3 kerekűek manapság elég divatos és praktikus darabnak számítanak az anyukák körében az egyszerűbb kezelhetőségnek köszönhetően. A nagyobb, felfújható vagy tömör 4 kerekűek pedig magas fokú stabilitást biztosítanak, strapabíróak, tompítják a rázkódás érzetét, miközben a gyerek a kocsiban van. A legtöbb babakocsi szerencsére összecsukható általában esernyő vagy lap alakúra. Viszont nem mindegy, hogy így is mekkora helyet tölt ki. Tehát mindenképp mérjük le a csomagtartónk nagyságát! A panelben lakó kismamáknak fontos, hogy ne legyen nehéz a kocsi lépcsőzés esetén, a hátsó fogazattal ellátott nagyobb kerekek emelésmentessé tehetik a mindennapokat. Aki rendszeresen fut, a baba mellett is szeretné folytatni ezt az aktivitást, annak a 3 kerekű, speciálisabb, rugalmasabb, könnyen tolható babakocsit ajánlunk. Városi környezetben, illetve vásárláshoz a kisebb, keskenyebb, gördülékenyebb, fordulékonyabb modelljeinket ajánlunk. Vidékies környezethez a nagyobb, szélesebb, felfújható kerekű babakocsikat érdemes beszerezni, hiszen minél nagyobb a kerék annál kevésbé zötyög majd a kis jármű az egyenletlen utakon.

Újszülött, multifunkciós babakocsi

Kattintásra eredeti méretben jelenik meg.

Amikor bemegyünk egy bababoltba elsőre minden babakocsit egyformának láthatunk szerkezet szerint, de ez nem így van. Különböző kategóriákba sorolhatjuk őket.Például az újszülötteknek 6 hónapos korig (attól függ mikortól tud ülni magától a kicsi) csakis teljesen vízszintig dönthető kocsit lehet használni, vagy a multifunkciós kocsi vázhoz járó mózesrészt alkalmazva tolhatjuk, ezáltal nem sérül a fejlődésben levő csecsemő gerince. Ráadásul a mózeskosár alakú rész télen védi a babát a kellemetlen hidegtől. A multifunkciós, más néven a travel system babakocsi szett magába foglalja a vázat, a mózes részt, a hordozót, a sport részt és kivételes esetekben egy pelenkázó táskát is. Egyértelműen ennek a szettnek magasabb az ára is, de kifizetődő is lehet, ha nem akarunk mindent külön megvenni, emellett hosszú évekig szolgálhatja majd a családot.

Megnézem a multifunkciós babakocsikat

Kétfunkciós babakocsi

A kétfunkciós babakocsik több fokozatban, majdnem vízszintesig is dönthetőek (marad bennük egy kis hajlásszög), váltókaros funkcióval is rendelkezhetnek. A váltókar lehetővé teszi, hogy a menetirányt egyszerűen a kar áthúzásával, a gyerek és az ülőrész kivétele nélkül megváltoztathassuk. Ez a kategória általában 5 pontos biztonsági övvel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy mindkét oldalt rögzít a váll fölött és alatt, illetve középen a két láb között. Továbbá a bolygósítható, fékezhető kerekek a jellemzőek.

Megnézem a kétfunkciós babakocsikat

Sport babakocsi

Kattintásra eredeti méretben jelenik meg.

A sport babakocsik általánosan 6 hónapos kortól használatosak, amikor a pici már önállóan tud ülni. Legalább két fokozatban dönthető, 3 vagy 5 pontos biztonsági övvel rendelkezik, kerekei bolygósíthatóak, a hátsók fékezhetőek, esernyőre zárható.

Kattintásra eredeti méretben jelenik meg.

A testvérkocsik praktikus megoldást nyújthatnak azon testvérek számára, amelyek közt nem nagy a korkülönbség. Hasonlóak, mint az ikerkocsik, csak itt nem egymás mellett vagy egymással szemben, hanem az estek többségében egymás mögött ül a két gyerek. 

Megnézem a sportbabakocsikat

A babakocsi hasznos kiegészítői 

Kattintásra eredeti méretben jelenik meg.

Mindezek mellett minden babakocsinak lehetnek különböző tartozékai, mint például: pelenkázó táska, napfénytető, napernyő, levehető kapaszkodókar, bevásárló háló, szatyorakasztó, kivehető textil mózes, lábzsák, esővédő, pohártartó, testvérfellépő, rovarvédő háló a szúnyogok és darazsak ellen. Ezek típustól függően benne lehetnek az árban, vagy külön megvásárolhatóak. Kiegészítő funkció lehet az állítható toló kar is, amellyel a fogás magasságát állíthatjuk tetszés és magasság szerint, így az apuka számára is kényelmes fogást biztosít. 

Megnézem a babakocsi kiegészítőket

Megnézem a babakocsira illeszthető testvérfellépőket

Egy vagy több gyerekkel használjátok?

Azoknak a pároknak, amelyek több gyereket terveznek érdemes fontolóra venni, hogy olyan termékeket válasszanak, amelyek minőségiek, nem nemhez kötöttek (például színválasztás esetén) ezáltal elkerülve a további esetleges kiadásokat. Az anyukák szemszögéből fontos szempont lehet a tisztíthatóság is. Szerencsére az esetek többségében a legtöbb babakocsinak levehető, mosható huzata van, amelyeket kisebb szennyeződések esetén egy nedves ruhával nagyon egyszerűen meg lehet tisztogatni.

Tehát nem árt vásárlás előtt tisztában lenni a választási lehetőségeinkkel. Természetesen a választás előtt kollegáink bemutatják a kívánt termékeket, és használatukat, részletes ismertetőt tartanak, tanácsokkal látnak el, segítőkészen állnak az Ti és babátok szolgálatára! Az általunk nyújtott lehetőségeinkért tekintsétek meg a Babakocsi kategóriánkat.

Kategóriák
Információk
Kosár
Profilom
Elrejt