Cikkek >

Hogyan válasszunk jól cipőt a babánknak?

Áruházunkban, a tavasz közeledtével egyre többen keresitek a cipőket. Ezért úgy döntöttünk, hogy a legtöbbet feltett kérdéseitekre válaszolunk, így kitudjátok választani a legmegfelelőbb cipőt a babátoknak.

 

Kattintásra eredeti méretben jelenik meg.

Mikor adjunk a baba lábára cipőt?

Cipő funkcióját tekintve akkor a legfontosabb, mikor a baba már egyre több időt tölt sétálással álldogálással egy nap. Előtte inkább a melegen tartás miatt ajánlott kiscipőt húzni a gyerek lábára évszaknak megfelelően. A házban érdemes addig tapadós zoknit választani, de miután már feláll és megteszi az első lépéseit, fontos, hogy megfelelően meg legyen támasztva a baba lába. Ettől kezdve pedig jó ha van egy otthoni szandál, amiben biztonságosan tipeghet a gyerek, de nem lesz benne melege mivel jól szellőzik.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretet?

A megfelelő méret kiválasztása nehéz feladat ezért mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy üzletben vásároljátok a kiscipőt, és próbáljátok is rá a gyerek lábára. Ha erre nincs lehetőségetek, vagy szeretnétek egy gyorsabb megoldást találni, akkor pedig állítsátok rá a babát egy lapra, fontos hogy a testsúlyát is helyezze rá, ezért nem jó ha ülve végzitek ezt a mutatványt. Mindkét lábát rajzoljátok körbe, mert lehet különbség. Amikor bementek az üzletbe pedig a kivágott kis cetliteket betudjátok próbálni a kiválasztott cipőbe, és látjátok, hogy a babátok lába hogyan helyezkedne el benne. Ha nem tudjátok teljesen kinyitni a papírt, akkor valószínűleg szűk lesz. Inkább egy picit nagyobb cipőt kell választani, mint kisebbet. Ennek két egyszerű oka van, az egyik a kényelmét biztosítja, biztosan nem fog szorítani neki sehol és szabadon tudnak a kis lábujjak is mozogni. A másik pedig az, hogy ebben a korban még nagyon gyorsan nő a lábuk, ezért ha pont jó méretet választunk, akkor nagyon hamar akár 2-3 hét alatt is új cipő vásárlására szorulunk.

Milyen márkákat érdemes vásárolni?

Márkákat tekintve, üzleteinkben megtalálható a Szamos, a Richter és a Siesta termékei. Ezek a márkák garantálják a minőséget és biztosak lehettek benne, hogy időtálló terméket vásároltok. A termékek kiváló minőségű bőrből készülnek, melyek jól szellőznek és stabilan tartják a gyermek lábát.

Tudtátok hogy nálunk már 5000 Ft-tól tudtok nagyon jó minőségű cipőt vásárolni?

Kattintásra eredeti méretben jelenik meg.

Mi az a supinált gyerekcipő?

Ha a baba bokájának dőlése több mint 10 fok, tehát 10 és 20 fok között található abban az esetben ajánlott a supinált lábbeli vásárlása. A supinált cipők arra vannak kitalálva, hogy ezt a dőlésszöget kijavítsák és megakadályozza, hogy a boka ne dőljön befelé. Ezt a képességét egy kifelé döntött sarokék beépítésével érik el. Minden baba esetében elmondható, hogy egy kissé befelé dől a bokájuk, ezért szoktuk azt tanácsolni, hogy erős kérgű cipőt válasszatok első cipellőnek.

FONTOS: Supinált gyerekcipő, csak azoknak a gyerekeknek indokolt akiknek 10 és 20 fok közötti a bokájuk dőlésszöge. Egészséges gyerekeknek nem ajánlott, hiszen a sarokéknek köszönhetően, kifelé dönti a bokát, így átkerül a súlypont a talp külső élére ami megterheli a térdszalagokat és a csípőt is.

Összességében a jó cipő:

  • Megfelelő sarokrésszel rendelkezik ami támasztja a sarkat oldalról is.
  • Van mozgástere a lábujjaknak és nem szorítja őket össze.
  • Anyagát tekintve bőr, műbőr, hogy minél stabilabb legyen.                     
  • Talpa lapos, nincsen benne lúdtalp betét.
  • A cipő sarka legyen legalább 1-2 cm.
  • Rugalmas legyen a talpa.
  • Legyen belül kényelmes és puha.
  • 10-20 fokos dőlésszög esetén supinált gyerekcipő.

 

Weboldalunkon és üzleteinkben szebbnél szebb cipőkkel találkozhattok. Gyertek el a Babavilág Gyermekáruházba, vagy nézzetek körül a weboldalunkon. 

Kattintásra eredeti méretben jelenik meg.

Forrás: www.freepik.com                   

 

Kategóriák
Információk
Kosár
Profilom
Elrejt