Cikkek >

Mire van szüksége a babának? Az ágyakról

Kezdjünk elsőnek beszélni az alap dolgokról, ami a legfontosabb a listán!

Kiságy (méretek: 60x120, 70x140 szimpla kiságy, ágyneműtartós kiságy, kombi kiságy (méretei: 60x120, 70x120). Amikor a pelenkázó és a kiságy egyben van, később heverővé alakíthatjuk, bár az utóbbit az összes 70x140-es ágyról elmondhatjuk.

A babaszoba mérete befolyásolhatja, hogy melyik méret mellett döntsünk, mivel egy kombi kiságy 180 cm hosszú helyet általában elfoglal. Ha egy teljes szoba lesz kialakítva a baba számára, akkor külön kiságy, pelenkázó szekrény (pelenkázó feltét) és esetleg egy állószekrény praktikusabb, mert az átlag pelenkázó szekrények, komódok maradhatnak feltét nélkül a szobában és így a szekrény kiszolgálja akár tizen x éves koráig a gyerkőcöt így csak a kiságyat kell lecserélni egy heverőre ami pl. 90x200-as. Vagy a pelenkázó szekrény helyett a hely szűke miatt lehet elég egy merev pelenkázólap is. :)

Vagy jön a kistestvér és a kiságyat meg a pelenkázó szekrényt örökli, a nagy baba így kaphat egy heverőt, nálunk például a Faktum bútortól. Ennek méretei pl. 80x160, 90x200 lehetnek. Boltjainkban többféle bútormárka elérhető pl. Faktum, Timba, Drewex, Amal, melyből szép számmal van választék, így ritka az olyan igény, amelyet nem tudunk megvalósítani.

Mit rakjunk bele?  Szivacs kontra kókuszmatrac!

Kókuszmatrac előnyei a támasztás, légáteresztő képesség, ami a bölcsőhalál kockázatát csökkenti. A szivacsnál sajnos ez nem mondható el viszont mindkettőnél lényeges a légzésfigyelő használata, ami nálam lista első.
Létezik egylapos, kétlapos, kis lapos és nagy lapos érzékelő szenzorral, de a lényeg, hogy legyen. Minden légzésfigyelő a légzőmozgást figyeli: ha a készülék nem jelez mozgást kb. 15 mp után egy sípolást, kattanást ad ki aztán 5 perc után sípol, ha folytatódik a légzéskimaradás. Erről a következő cikkben olvashatsz részletesen!

Amikor bármilyen elektromos berendezést vásároltok, kötelező a baba érkezése előtt mindent kipróbálni, megtanulni!
Beszélek még a babaőrzőkről, amit igazából nagyobb alapterületű lakásoknál, családi házaknál ajánlunk pl. 65 négyzetméter fölöttiekben, amikor a konyha kicsit távolabb van a szobától hogy napközben is nyugodtan tevékenykedhessen az anya, amíg a pici alszik és nem kell szaladgálni a szoba meg a konyha között, hogy biztos alszik-e még. Megemlíteném, hogy külön és egyben is kapható, de ezt mindenki maga dönti el, hogy van e rá szüksége. Mindenféle képpen érdemes egy márkából választani!

Lepedő, ágynemű garnitúra: lepedőből mindenképp a pamutot ajánlom, matracméretnek megfelelően, de átlagban két méretesek. Létezik matracvédő lepedő, aminek az egyik oldala vízhatlan a másik oldala frottíer. Vagy babaágynemű garnitúrát pici babának (2, 3, 4 részes), ami annyiban különbözik, hogy a 4. rész a baldachin, amit valaki szeretne, valaki pedig nem. Például tetőtéri szobákba a baldachint nem is tudják használni, ha olyan helyen helyezkedik el a kiságy.
Egy darab ágyneműgarnitúra mindenféleképpen kell, de ebből is a nagyobb méretűt ajánlom, azt akár 4 éves koráig is tudjátok használni. Választék kimeríthetetlen színben, mintában kapható áruházainkban.

Kategóriák
Információk
Kosár
Profilom
Elrejt